Farfalle z cukinia i wieprzowiną

1


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
makaron farfalle500 gramów
oliwa100 mililitrów
cukinia zielona1 sztuka
cukinia żółta1 sztuka
karkówka300 gramów
natka pietruszki posiekana5 łyżek
sól2 szczypty
pieprz2 szczypty
chili 1 szczypta
oregano2 szczypty
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso myje , osuszam, kroję w kostkę. Na rozgrzanej oliwie obsmażam mięso.
Krok 2
Cukinie myję, kroje w kostkę i dodaje do mięsa. Oprószam przyprawami i duszę wszystko do miękkości.
Krok 3
Makaron gotuje w dużej ilości osolonego wrzątku, al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron mieszam z sosem.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl