Farfalle z cukinia i wieprzowiną
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron farfalle - 500 gramów
  • oliwa - 100 mililitrów
  • cukinia zielona - 1 sztuka
  • cukinia żółta - 1 sztuka
  • karkówka - 300 gramów
  • natka pietruszki posiekana - 5 łyżek
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • chili - 1 szczypta
  • oregano - 2 szczypty
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso myje , osuszam, kroję w kostkę. Na rozgrzanej oliwie obsmażam mięso.
  2. Cukinie myję, kroje w kostkę i dodaje do mięsa. Oprószam przyprawami i duszę wszystko do miękkości.
  3. Makaron gotuje w dużej ilości osolonego wrzątku, al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron mieszam z sosem.