|
Składniki | ||
makaron farfalle | 500 gramów | |
oliwa | 100 mililitrów | |
cukinia zielona | 1 sztuka | |
cukinia żółta | 1 sztuka | |
karkówka | 300 gramów | |
natka pietruszki posiekana | 5 łyżek | |
sól | 2 szczypty | |
pieprz | 2 szczypty | |
chili | 1 szczypta | |
oregano | 2 szczypty | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso myje , osuszam, kroję w kostkę. Na rozgrzanej oliwie obsmażam mięso. |
Krok 2 |
Cukinie myję, kroje w kostkę i dodaje do mięsa. Oprószam przyprawami i duszę wszystko do miękkości. |
Krok 3 |
Makaron gotuje w dużej ilości osolonego wrzątku, al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron mieszam z sosem. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |