Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach
przepisy.pl
30 minut
4 osoby
Łatwe
Składniki:
makaron farfalle - 300 gramów
Fix Spaghetti Napoli Knorr
- 1 opakowanie
ser cheddar - 3 łyżki
cukinia - 1 sztuka
woda - 300 mililitrów
pomidory - 2 sztuki
fasola czerwona z puszki - 0.5 szklanek
cebula - 1 sztuka
ząbki czosnku
oliwa z oliwek - 2 łyżki
natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.
Cukinię oraz pomidora pokrój w mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w drobna kostkę.
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz czosnek, a następnie dodaj pozostałe warzywa.
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody. Dodaj do warzyw i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Gorący makaron wyłóż na talerze, na wierzch wyłóż warzywa z sosem. Posyp płatkami sera i udekoruj listkami natki.