Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron farfalle - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • ser cheddar - 3 łyżki
  • cukinia - 1 sztuka
  • woda - 300 mililitrów
  • pomidory - 2 sztuki
  • fasola czerwona z puszki - 0.5 szklanek
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.
  2. Cukinię oraz pomidora pokrój w mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w drobna kostkę.
  3. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz czosnek, a następnie dodaj pozostałe warzywa.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody. Dodaj do warzyw i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
  5. Gorący makaron wyłóż na talerze, na wierzch wyłóż warzywa z sosem. Posyp płatkami sera i udekoruj listkami natki.