Farfalle z pieczarkami i szynką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron farfalle (kokardki) - 500 gramów
  • Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 400 gramów
  • szynka - 300 gramów
  • olej - 60 mililitrów
  • śmietanka - 200 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i szynkę. Całość smaż, aż składniki lekko się zrumienią.
  2. Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu. Następnie odcedź go i dodaj na patelnię.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i śmietanką.
  4. Wlej do makaronu sos. Całość gotuj jeszcze kilka minut. Danie podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.