Farfalle z pieczarkami i szynką
przepisy.pl
30 minut
4 osoby
Łatwe
Składniki:
makaron farfalle (kokardki) - 500 gramów
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
- 1 opakowanie
cebula - 1 sztuka
pieczarki - 400 gramów
szynka - 300 gramów
olej - 60 mililitrów
śmietanka - 200 mililitrów
natka pietruszki - 0.5 pęczków
woda - 200 mililitrów
Sposób przygotowania:
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i szynkę. Całość smaż, aż składniki lekko się zrumienią.
Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu. Następnie odcedź go i dodaj na patelnię.
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i śmietanką.
Wlej do makaronu sos. Całość gotuj jeszcze kilka minut. Danie podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.