| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron farfalle (kokardki) | 500 gramów | |
| Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr | 1 opakowanie | |
| cebula | 1 sztuka | |
| pieczarki | 400 gramów | |
| szynka | 300 gramów | |
| olej | 60 mililitrów | |
| śmietanka | 200 mililitrów | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| woda | 200 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i szynkę. Całość smaż, aż składniki lekko się zrumienią. |
| Krok 2 |
| Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu. Następnie odcedź go i dodaj na patelnię. |
| Krok 3 |
| Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i śmietanką. |
| Krok 4 |
| Wlej do makaronu sos. Całość gotuj jeszcze kilka minut. Danie podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |