Farfalle z pieczarkami i szynką

7


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron farfalle (kokardki)500 gramów
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
pieczarki400 gramów
szynka300 gramów
olej60 mililitrów
śmietanka200 mililitrów
natka pietruszki0.5 pęczków
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i szynkę. Całość smaż, aż składniki lekko się zrumienią.
Krok 2
Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu. Następnie odcedź go i dodaj na patelnię.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i śmietanką.
Krok 4
Wlej do makaronu sos. Całość gotuj jeszcze kilka minut. Danie podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl