Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron kokardki - 70 gramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • rodzynki - 1 łyżka
  • wino białe - 3 łyżki
  • świeża bazylia - 2 pęczki
  • oliwa - 1 łyżeczka
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżeczka
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.
  2. Od cukinii odetnij stwardniałe końcówki i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
  3. Pomidory pokrój w kostkę. (jeśli wolisz możesz wcześniej zdjąć skórkę).
  4. Na oliwie podduś najpierw cukinię, następnie pomidory. Wlej kieliszek białego wina.
  5. Fix Knorr wymieszaj z 400ml wody i wlej do potrawy.
  6. Dodaj makaron i całość gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj posypane posiekana świeżą bazylią.