Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem

14


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
makaron farfalle200 gramów
wędzony łosoś100 gramów
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
jogurt naturalny150 mililitrów
parmezan20 gramów
czerwona cebula1 sztuka
pomidor1 sztuka
awokado1 sztuka
oliwa z oliwek20 mililitrów
kapary1 łyżka
musztarda1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania.
Krok 3
Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl