Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • makaron farfalle - 200 gramów
  • wędzony łosoś - 100 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 150 mililitrów
  • parmezan - 20 gramów
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • awokado - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 20 mililitrów
  • kapary - 1 łyżka
  • musztarda - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania.
  3. Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem.