| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| makaron farfalle | 200 gramów | |
| wędzony łosoś | 100 gramów | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| jogurt naturalny | 150 mililitrów | |
| parmezan | 20 gramów | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| awokado | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 20 mililitrów | |
| kapary | 1 łyżka | |
| musztarda | 1 łyżka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok. | 
| Krok 2 | 
| Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania. | 
| Krok 3 | 
| Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem. | 
| Autor: przepisy.pl |