Fasola po andaluzyjsku

4


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
fasola50 dekagramów
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
smalec5 dekagramów
szynka20 dekagramów
pomidory30 dekagramów
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Fasolę umyj i mocz przez 12 godzin. Gotuj w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź
Krok 2
Szynkę pokrój w paski i zrumień na smalcu.
Krok 3
Dodaj pokrojone, pozbawione skórek pomidory i fasolę.
Krok 4
Dopraw pieprzem i duś kilkanaście minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl