| |||||||||
| Składniki | ||
| fasola | 50 dekagramów | |
| Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
| smalec | 5 dekagramów | |
| szynka | 20 dekagramów | |
| pomidory | 30 dekagramów | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fasolę umyj i mocz przez 12 godzin. Gotuj w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź |
| Krok 2 |
| Szynkę pokrój w paski i zrumień na smalcu. |
| Krok 3 |
| Dodaj pokrojone, pozbawione skórek pomidory i fasolę. |
| Krok 4 |
| Dopraw pieprzem i duś kilkanaście minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z pieczywem. |
| Autor: przepisy.pl |