Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku

15


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ząbek czosnku1 sztuka
przecier pomidorowy200 mililitrów
oliwa z oliwek40 mililitrów
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
wieprzowina np. łopatka25 dekagramów
hiszpańska kiełbasa6 plastrów
cebula średnia 1 sztuka
biała fasola400 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź.
Krok 2
Wieprzowinę oczyść, umyj, pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Obraną cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.
Krok 3
Następnie dodaj przecier pomidorowy, kiełbasę pociętą w plasterki oraz fasolkę.
Krok 4
Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl