| |||||||||
| Składniki | ||
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| przecier pomidorowy | 200 mililitrów | |
| oliwa z oliwek | 40 mililitrów | |
| Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
| wieprzowina np. łopatka | 25 dekagramów | |
| hiszpańska kiełbasa | 6 plastrów | |
| cebula średnia | 1 sztuka | |
| biała fasola | 400 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź. |
| Krok 2 |
| Wieprzowinę oczyść, umyj, pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Obraną cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa. |
| Krok 3 |
| Następnie dodaj przecier pomidorowy, kiełbasę pociętą w plasterki oraz fasolkę. |
| Krok 4 |
| Duś pod przykryciem do miękkości mięsa. |
| Autor: przepisy.pl |