|
Składniki | ||
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
przecier pomidorowy | 200 mililitrów | |
oliwa z oliwek | 40 mililitrów | |
Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
wieprzowina np. łopatka | 25 dekagramów | |
hiszpańska kiełbasa | 6 plastrów | |
cebula średnia | 1 sztuka | |
biała fasola | 400 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź. |
Krok 2 |
Wieprzowinę oczyść, umyj, pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Obraną cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa. |
Krok 3 |
Następnie dodaj przecier pomidorowy, kiełbasę pociętą w plasterki oraz fasolkę. |
Krok 4 |
Duś pod przykryciem do miękkości mięsa. |
Autor: przepisy.pl |