Fasolka po bretońsku

6


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
biała fasola typu jaś (moczona)1 kilogram
cienka kiełbasa drobiowa 1 kilogram
koncentrat pomidorowy5 łyżek
cebula2 sztuki
ząbek czosnku2 sztuki
majeranek1.5 łyżeczek
pieprz1 łyżeczka
sól do smaku1 łyżeczka
olej do smażenia2 łyżki
estragon1 szczypta
mąka pszenna2 łyżki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Fasolę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, majeranek, pieprz i estragon.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w plasterki, cebule i czosnek w drobną kostkę. Podsmazamy na oleju około 7 minut dość często mieszając a następnie dodajemy do fasoli.
Krok 3
Koncentrat mieszamy z mąką i odrobiną zimnej wody i dodajemy do fasoli. Doprowadzamy do wrzenia i dosalamy do smaku.
Autor: Kasia G.Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl