|
Składniki | ||
biała fasola typu jaś (moczona) | 1 kilogram | |
cienka kiełbasa drobiowa | 1 kilogram | |
koncentrat pomidorowy | 5 łyżek | |
cebula | 2 sztuki | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
majeranek | 1.5 łyżeczek | |
pieprz | 1 łyżeczka | |
sól do smaku | 1 łyżeczka | |
olej do smażenia | 2 łyżki | |
estragon | 1 szczypta | |
mąka pszenna | 2 łyżki | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Fasolę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, majeranek, pieprz i estragon. |
Krok 2 |
Kiełbasę kroimy w plasterki, cebule i czosnek w drobną kostkę. Podsmazamy na oleju około 7 minut dość często mieszając a następnie dodajemy do fasoli. |
Krok 3 |
Koncentrat mieszamy z mąką i odrobiną zimnej wody i dodajemy do fasoli. Doprowadzamy do wrzenia i dosalamy do smaku. |
Autor: Kasia G. |