Fasolka po bretońsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • kiełbasa - 200 gramów
  • boczek - 200 gramów
  • biała fasola w puszce - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 3 sztuki
  • Sos spaghetti toscana Knorr - 1 sztuka
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni, z niewielką ilością tłuszczu udusić drobno pokrojoną cebulę i przełożyć do garnka.
  2. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek i dodać do cebuli.
  3. Dodać sos pomidorowy oraz odcedzoną fasolę.
  4. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
  5. Gotować około godzinę na wolnym ogniu.
  6. Jeśli danie jest zbyt gęste, można rozrzedzić je rosołem.