Fasolka po bretońsku

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
kiełbasa200 gramów
boczek200 gramów
biała fasola w puszce2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr3 sztuki
Sos spaghetti toscana Knorr1 sztuka
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Na patelni, z niewielką ilością tłuszczu udusić drobno pokrojoną cebulę i przełożyć do garnka.
Krok 2
Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek i dodać do cebuli.
Krok 3
Dodać sos pomidorowy oraz odcedzoną fasolę.
Krok 4
Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 5
Gotować około godzinę na wolnym ogniu.
Krok 6
Jeśli danie jest zbyt gęste, można rozrzedzić je rosołem.
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl