Fasolka po bretońsku
  • 20 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • biała fasola z puszki - 230 gramów
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • cebula - 120 gramów
  • kiełbasa - 150 gramów
  • Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr - 1 opakowanie
  • olej - 1 łyżka
  • woda - 150 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w grubą kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Fasolkę odsącz i przepłucz.
  2. Pokrojoną cebulę i kiełbasę podsmaż na łyżce oleju, aż do uzyskania złotego koloru. Dodaj fasolkę, pomidory, 150 ml wody i zawartość opakowania.
  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 2 - 3 minuty.