Fasolka szparagowa w boczku

17


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
boczek6 plastrów
fasolka szparagowa600 gramów
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
oliwa z oliwek80 mililitrów
olej do smażenia50 mililitrów
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Fasolkę oczyść z włókien i ogonków. Następnie obgotuj w wodzie, aż będzie krucha lecz nie zbyt miękka.
Krok 2
Rozłóż dwa plastry boczku, nałóż kilka fasolek i zwijaj „snopki”. Czynność powtórz do wyczerpania boczku i fasolki.
Krok 3
Snopki obsmaż na rozgrzanym oleju tak, aby boczek się przyrumienił i dobrze skleił całość, następnie włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 120 stopni.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i wodą zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
Krok 5
Wyjmij fasolkę z pieca. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl