| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fasolkę oczyść z włókien i ogonków. Następnie obgotuj w wodzie, aż będzie krucha lecz nie zbyt miękka. |
| Krok 2 |
| Rozłóż dwa plastry boczku, nałóż kilka fasolek i zwijaj „snopki”. Czynność powtórz do wyczerpania boczku i fasolki. |
| Krok 3 |
| Snopki obsmaż na rozgrzanym oleju tak, aby boczek się przyrumienił i dobrze skleił całość, następnie włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 120 stopni. |
| Krok 4 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i wodą zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. |
| Krok 5 |
| Wyjmij fasolkę z pieca. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekaną natką pietruszki. |