Fasolka szparagowa z serem

Składniki:

  • fasola szparagowa - 400 gramów
  • Przyprawa w mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • mąka - 1 łyżka
  • mleko - 175 mililitrów
  • starty ementaler - 50 gramów
  • cytryna - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • świeża melisa - 2 sztuki
  • mięta - 2 sztuki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę oczyść i ugotuj w osolonym wrzątku.
  2. Masło roztop, podpraż na nim mąkę i dolewaj po trochu mleka nie przerywając mieszania.
  3. Dodaj ser, pieprz i łyżkę soku z cytryny. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
  4. Fasolkę polej sosem i oprósz siekaną miętą i melisą.