Fasolowe ciasteczka z czekoladą

40


Łatwe


15 min.


10 os.

Składniki
migdały200 gramów
biała fasola z puszki800 gramów
jajka1 sztuka
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
cukier200 gramów
mąka ziemniaczana50 gramów
soda oczyszczona1 łyżeczka
biała czekolada50 gramów
mleczna czekolada50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Migdały rozdrobnij w blenderze. Fasolę opłucz na sicie, dokładnie osącz. Włóż do miski blendera i zmiksuj razem z jajkiem.
Krok 2
W misce utrzyj Kasię z cukrem, dodaj fasolę, mąkę ziemniaczaną, migdały i sodę, wymieszaj.
Krok 3
Czekolady posiekaj na spore kawałki, połowę odłóż do dekoracji, resztę wymieszaj z masą fasolową.
Krok 4
Płaską blachę wyłóż papierem do pieczenia. Małą łyżką kładź na blachę porcje ciasta zachowując odstępy i pamiętając, że ciastka lekko urosną na boki.
Krok 5
W ciastka powciskaj kawałeczki czekolady. Wstaw do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piecz partiami przez około 15 minut. Wystudź na blasze.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl