Fasolowe ciasteczka z czekoladą
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • migdały - 200 gramów
  • biała fasola z puszki - 800 gramów
  • jajka - 1 sztuka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • cukier - 200 gramów
  • mąka ziemniaczana - 50 gramów
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • biała czekolada - 50 gramów
  • mleczna czekolada - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Migdały rozdrobnij w blenderze. Fasolę opłucz na sicie, dokładnie osącz. Włóż do miski blendera i zmiksuj razem z jajkiem.
  2. W misce utrzyj Kasię z cukrem, dodaj fasolę, mąkę ziemniaczaną, migdały i sodę, wymieszaj.
  3. Czekolady posiekaj na spore kawałki, połowę odłóż do dekoracji, resztę wymieszaj z masą fasolową.
  4. Płaską blachę wyłóż papierem do pieczenia. Małą łyżką kładź na blachę porcje ciasta zachowując odstępy i pamiętając, że ciastka lekko urosną na boki.
  5. W ciastka powciskaj kawałeczki czekolady. Wstaw do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piecz partiami przez około 15 minut. Wystudź na blasze.