Faszerowana papryka po meksykańsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wołowe - 400 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • czerwona fasola z puszki - 1 opakowanie
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z mięsem na patelni przez około 8 minut.
  3. Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Następnie dodaj przepłukaną fasolkę z puszki. Wszystko duś, aż sos zgęstnieje. Farsz dopraw posiekaną kolendrą. Możesz dodatkowo dodać mielony kumin.
  4. Gotowy farsz nakładaj do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj pod przykryciem przez 20 minut w 160°C. Tak przygotowaną paprykę podawaj np. z chipsami nachos.