| |||||||||
| Składniki | ||
| podwójna pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
| suszone pomidory | 5 sztuk | |
| ser feta | 10 gramów | |
| woda | 2 łyżki | |
| olej | 1 łyżka | |
| Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi dokładnie myjemy i nożem z robimy nacięcie w środku, w taki sposób, żeby w mięsie powstała kieszonka wzdłuż piersi. Pomidory i fetę kroimy w kostkę i faszerujemy tym obie piersi. |
| Krok 2 |
| 2 łyżeczki przyprawy mieszamy z wodą i olejem, powstałą mieszanką nacieramy mięso. Każdą z piersi umieszczamy w oddzielnym woreczku i smażymy na średnio rozgrzanej patelni przez ok. 20 minut- odwracając od czasu do czasu. |
| Autor: Koper |