Faszerowana pierś z kurczaka
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • suszone pomidory - 5 sztuk
  • ser feta - 10 gramów
  • woda - 2 łyżki
  • olej - 1 łyżka
  • Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Piersi dokładnie myjemy i nożem z robimy nacięcie w środku, w taki sposób, żeby w mięsie powstała kieszonka wzdłuż piersi. Pomidory i fetę kroimy w kostkę i faszerujemy tym obie piersi.
  2. 2 łyżeczki przyprawy mieszamy z wodą i olejem, powstałą mieszanką nacieramy mięso. Każdą z piersi umieszczamy w oddzielnym woreczku i smażymy na średnio rozgrzanej patelni przez ok. 20 minut- odwracając od czasu do czasu.