Faszerowana pierś z kurczaka

4


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
podwójna pierś z kurczaka1 sztuka
suszone pomidory5 sztuk
ser feta10 gramów
woda2 łyżki
olej1 łyżka
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Piersi dokładnie myjemy i nożem z robimy nacięcie w środku, w taki sposób, żeby w mięsie powstała kieszonka wzdłuż piersi. Pomidory i fetę kroimy w kostkę i faszerujemy tym obie piersi.
Krok 2
2 łyżeczki przyprawy mieszamy z wodą i olejem, powstałą mieszanką nacieramy mięso. Każdą z piersi umieszczamy w oddzielnym woreczku i smażymy na średnio rozgrzanej patelni przez ok. 20 minut- odwracając od czasu do czasu.
Autor: KoperPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl