Faszerowana polędwiczka
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 450 kilogramów
  • ser żółty - plastry - 2 plastry
  • musztarda - 2 łyżeczki
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1/2 szt. - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Poledwiczkę myjemy-osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki a cebulę siekamy drobno.Wszystko podsmażamy na dwóch łyżkach oleju razem z natką,odrobinką soli i pieprzu.Odstawiamy do wystygnięcia. Poledwiczkę kroimy na pół.Następnie każdą połowę rozcinamy wzdłuż ale nie do końca. Potem przez folię rozbijamy mięso.Rozbite układamy na folii aluminiowej.Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą.Na to po całej długości mięsa wykładamy przestudzone pieczarki z cebulą a na wierzch układamy ser zółty pokrojony w paski.Gotowe zawijamy w folię aluminiową (patrz zdjęcie) Rozgrzewamy piekarnik (grzanie góra) do 180*C, pieczemy około 50 minut i gotowe. Podajemy z czym kto lubi . . . . SMACZNEGO..