Faszerowane bakłażany

Składniki:

  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • pomidory - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 1 łyżka
  • bazylia - 1 szczypta
  • bakłażan - 1 sztuka
  • żółty ser - 2 plastry
  • tabasco - 5 sztuk
  • natka pietruszki posiekana - 1 łyżka
  • pieczona pierś z kurczaka - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Bakłażana przetnij wzdłuż na połowę, włóż do nagrzanego piekarnika na 20 minut, a następnie wyjmij i odłóż.
  2. Usuń miąższ i posiekaj, wnętrze lekko posól, wyłóż plastrami sera.
  3. Pomidory sparz, obierz ze skórek, pokrój w plastry i ułóż w bakłażanie.
  4. Pierś kurczaka pokrój w drobną kostkę, połącz z miąższem bakłażana.
  5. Cebulę posiekaj i dodaj do miąższu wraz z natką. Dopraw i wymieszaj.
  6. Wnętrze bakłażana nadziej i włóż go do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Podawaj na ciepło.