Faszerowane bakłażany

0


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
pomidory2 sztuki
sól1 szczypta
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
oliwa1 łyżka
bazylia1 szczypta
bakłażan1 sztuka
żółty ser2 plastry
tabasco5 sztuk
natka pietruszki posiekana1 łyżka
pieczona pierś z kurczaka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Bakłażana przetnij wzdłuż na połowę, włóż do nagrzanego piekarnika na 20 minut, a następnie wyjmij i odłóż.
Krok 2
Usuń miąższ i posiekaj, wnętrze lekko posól, wyłóż plastrami sera.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz ze skórek, pokrój w plastry i ułóż w bakłażanie.
Krok 4
Pierś kurczaka pokrój w drobną kostkę, połącz z miąższem bakłażana.
Krok 5
Cebulę posiekaj i dodaj do miąższu wraz z natką. Dopraw i wymieszaj.
Krok 6
Wnętrze bakłażana nadziej i włóż go do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Podawaj na ciepło.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl