Faszerowane kabaczki z serem feta
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kabaczek - 4 sztuki
  • mięso mielone - 500 gramów
  • Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • olej roślinny - 2 łyżki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • ser feta - 1 opakowanie
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj czosnek i cebulę, a czerwoną paprykę pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Dodaj mięso i smaż, aż soki zupełnie odparują. Na koniec dopraw je do smaku szczyptą soli, pieprzu i suszonego oregano.
  3. Kabaczki przekrój na pół i wydrąż z nich miąższ. Do środka nałóż mięsny farsz. Wierzch posyp pokruszonym serem feta. Tak przygotowane kabaczki umieść w żaroodpornym naczyniu.
  4. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody. Zagotuj i wlej do naczynia. Całość przykryj folią aluminiową. Piecz w nagrzanym do 190 °C piekarniku przez około 30 minut. Mięsny farsz możesz wzbogacić, dodając suszone pomidory.