Faszerowane muszle makaronowe

66


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
duże muszle makaronowe20 sztuk
suszone pomidory z oliwy100 gramów
pieczarki200 gramów
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr1 opakowanie
śmietana 18%100 mililitrów
mleko 1,5%100 mililitrów
cebula1 sztuka
świeża bazylia1 pęczek
ząbki czosnku2 sztuki
ser gruyer50 gramów
tarty parmezan50 gramów
Sos spaghetti toscana Knorr1 opakowanie
oliwa2 łyżki
papryczka chilli1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek i chili. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w plastry grzyby. Całość smaż chwilę, po czym dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Zapiekanka makaronowa z szynką. Wymieszany ze śmietaną i dodaj suszone pomidory pokrojone w kostkę. Wszystko razem gotuj minutę całość dopraw do smaku pokrojoną drobno bazylią. Sos odstaw na bok aby delikatnie ostygł.
Krok 2
Do gotującej się wody na dwie minuty włóż makaronowe muszelki, po tym czasie muszelki wyjmij z wody (nawet jeśli nie będą zupełnie ugotowane). Delikatnie wymieszaj z oliwa i ułóż na tacy otworem do dołu. Odstaw na bok do wystygnięcia.
Krok 3
Muszelki nafaszeruj białym sosem. Makaron ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym lekko oliwą i oprósz z wierzchu serem .
Krok 4
Całość przykryj folią aluminiową wstaw na 20 minut do nagrzanego do 190 °C piekarnika. Po tym czasie zdejmij folie. Całość piecz kolejne 10 minut aż ser się zapiecze. Gotowe muszelki ułóż na podgrzanym pomidorowym sosie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl