Faszerowane muszle

118


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone z piersi indyka400 gramów
muszle makaronowe 250 gramów
cebula2 sztuki
pomidory krojone z puszki800 gramów
oliwa z oliwek5 łyżek
ząbek czosnku3 sztuki
Fix Spaghetti Bolognese Knorr60 gramów
suszone pomidory70 gramów
ser mozzarella200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Do głębokiego garnka wysmarowanego oliwą z oliwek włóż posiekaną cebulę, czosnek i lekko zarumień.
Krok 2
Dodaj zmielone mięso i smaż do czasu, aż mięso zacznie się ścinać.
Krok 3
Pomidory z puszki wymieszaj z Fix Spaghetti Bolognese Knorr i dodaj do mięsa. Dołóż również pokrojone suszone pomidory. Duś na małym ogniu ok. 30 minut.
Krok 4
Muszle makaronowe obgotuj w wodzie oraz rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni C.
Krok 5
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż trochę sosu. Pozostałą ilością nafaszeruj muszle i ułóż w naczyniu żaroodpornym, całość posyp serem mozzarella. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i piecz około 20 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl