Faszerowane muszle
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone z piersi indyka - 400 gramów
  • muszle makaronowe - 250 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory krojone z puszki - 800 gramów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • suszone pomidory na słońcu - 70 gramów
  • Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 60 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Do głębokiego garnka wysmarowanego Ramą włóż posiekaną cebulę, czosnek i lekko zarumień.
  2. Dodaj zmielone mięso i smaż do czasu, aż mięso zacznie się ścinać.
  3. Pomidory z puszki wymieszaj z przyprawą Lasagne Knorr i dodaj do mięsa. Dołóż również pokrojone suszone pomidory. Duś na małym ogniu ok. 30 minut.
  4. Muszle makaronowe obgotuj w wodzie oraz rozgrzej piekarnik do temperatury 200C.
  5. Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż trochę sosu. Pozostałą ilością nafaszeruj muszle i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i piecz około 20 minut.