• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania głównePrzetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillPiknikSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      Dania do pracyŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze DaniaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia Bliskiego WschoduKuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowaniePieczenieSmażenie
  • Blog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • Społeczność
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Podobne
do tego przepisu
Quesadillas - VIDEO
Quesadillas - VIDEO
Curry indyjskie
Curry indyjskie
Curry z kurczaka
Curry z kurczaka
Paella z owocami morza
Paella z owocami morza
Kuchnie świata ›Tłusty czwartek ›Street food ›Naleśniki ›
Podoba Ci się ten przepis?  
Wyślij składniki do frisco.pl
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Faszerowane warzywa
  • Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

Autor: Piotr Murawski
Faszerowane papryki
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 4 osoby4
6
Oceń przepis jako pierwszy
1021
68
WYDRUKUJ
145 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
210 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr
    1 szt.
  • pierś z kurczaka
    200 g
  • ugotowany ryż jaśminowy
    200 g
  • czerwona papryka
    6 szt.
  • pomidory malinowe
    200 g
  • ostra papryczka
    1 szt.
  • cebula
    1 szt.
  • rodzynki
    50 g
  • czosnek ząbki
    2 szt.
  • gałązka kolendry
    5 szt.
  • skórka z 1 cytryny
  • sok z jednej cytryny
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Faszerowane papryki – krok 1
    Krok 1
    W wodzie zagotuj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Papryki umyj, a następnie odetnij wierzch każdej z nich razem z zieloną łodyżką. Ich środki oczyść z pestek i białych błonek.
  • Faszerowane papryki – krok 2
    Krok 2
    Pierś z kurczaka, cebulę i ostrą papryczkę pokrój w drobną kostkę. W dużej misce wymieszaj z ryżem. Następnie dodaj rodzynki, posiekaną kolendrę oraz sok z cytryny i startą skórkę.
  • Faszerowane papryki – krok 3
    Krok 3
    W paprykach umieść farsz. Do środka każdej wlej odrobinę warzywnego wywaru, a wierzch polej oliwą z oliwek. Następnie wszystkie przykryj wcześniej odciętymi, górnymi częściami z łodyżką.
  • Faszerowane papryki – krok 4
    Krok 4
    Pomidory pokrój w kostkę, umieść w żaroodpornym naczyniu i ułóż na nich papryki. Całość podlej resztą warzywnego bulionu i zawiń folią aluminiową. Potrawę umieść w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na 60 minut.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
dania z piersi kurczakadania z ryżu na obiadWARZYWADANIA GŁÓWNEDANIA Z RYŻEMPRZYSTAWKIpapryka faszerowanaFASZEROWANE WARZYWAOBIAD Z KURCZAKIEMOBIAD Z RYŻEMDANIA DO PRACYFRISCO
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemBulion na włoszczyźnie KnorrREKLAMABulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemBulion na włoszczyźnie KnorrREKLAMABulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (68)
Wojciech GubrynowiczOdpowiedz3.09.2016
Super :) ja faszeruje tak papryczki: http://wojteklifestyle.blogspot.com/2016/09/niezle-nadziane-papryki-w-stylu-paleo.html Polecam :)
avatar
Alicja Maria WieczorekOdpowiedz25.08.2016
Aż 60 minut?
Ewelina MackiewiczOdpowiedz8.08.2016
ale trafiliście, właśnie zrobiłam na obiad :)
jola wykrotaOdpowiedz10.10.2015
nie jestem przekonana
Jadwiga KuligOdpowiedz11.08.2015
dardzo dobra
avatar
Anna SzatonOdpowiedz20.06.2015
zrobiłam żółtą, też dobra
Danuta ZatokaOdpowiedz19.06.2015
To rozmemlanie daje przepyszny szmak a o to chyba chodzi
Elżbieta SitekOdpowiedz19.06.2015
Czy rozmemłana papryka wygląda apetycznie?
Ziutka BrzeskaOdpowiedz19.06.2015
Przepyszne
Beata PawłowskaOdpowiedz19.06.2015
To znaczy - przyjedziecie i zrobicie? Świetnie! Czekam...
Józefa OchmanOdpowiedz19.06.2015
Coś pysznego,
Marian ChmarzynskiOdpowiedz19.06.2015
Mniam Mniam...
Boguslaw JedrzejewskiOdpowiedz19.06.2015
Więcej mięska
Boguslaw JedrzejewskiOdpowiedz19.06.2015
Żeby nie było ryżu
Cyryla GomolaOdpowiedz18.06.2015
wersja wegetarianska, mieska nie ma...
Ryszard KiewrelOdpowiedz18.06.2015
Faszerowane papryczki to miedzy innymi specjalność Bułgarów
Katarzyna SołtyckaOdpowiedz18.06.2015
Kocham faszerowane papryki <3
Lucjan CzerwińskiOdpowiedz18.06.2015
Pyszne dla tego jestem taki szczuply :) :) :)
Kobza EwelinaOdpowiedz18.06.2015
Mniam :)
Lila SzlifierskaOdpowiedz18.06.2015
ślinka leci
Helena IzdebskaOdpowiedz18.06.2015
Pa nemoj ,,,Ankica....wlim TE..
Bożena LewińskaOdpowiedz18.06.2015
polecam rewelacja
Bogusława ZapotocznyOdpowiedz18.06.2015
moja rodzina lubi todanie,ale przyrządzam je inaczej,z innych składników.
Andrzej GórskiOdpowiedz18.06.2015
Uwielbiam.
Elżbieta ŁuńskaOdpowiedz18.06.2015
Uwielbiam,smacznego
Celina JurkiewiczOdpowiedz18.06.2015
Tez robie i bardzo lubie.:-)
Bozena WiśniewskaOdpowiedz18.06.2015
Ja często robię takie papryki. Pychota
Leszek MazurOdpowiedz18.06.2015
Jadłem. Bardzo dobre.
Alicja Maria AgnieszkaOdpowiedz18.06.2015
Moja Mama robiła najpyszniejsze...........
Danuta OlszewskaOdpowiedz18.06.2015
Aniu jestem przed kolacją a tu takie pyszności
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Potrawy pod znakiem papryki
Potrawy pod znakiem papryki
Jeszcze o papryce faszerowanej
Jeszcze o papryce faszerowanej
Smaczne warzywa na sposób grecki: papryki i ziemniaki
Smaczne warzywa na sposób grecki: papryki i ziemniaki
Greckie wakacje: faszerowane bakłażany i cukinie
Greckie wakacje: faszerowane bakłażany i cukinie
avatar

Faszerowane papryki

Papryka jest warzywem bardzo wdzięcznym – jest dostępna przez cały rok i daje w kuchni ogromne pole do eksperymentowania. Faszerowane papryki to coś dla osób lubiących niebanalne propozycje podania i ceniące sobie prostą, ale niebanalną kuchnię. W najbardziej znanej wersji tego dania, do wypełnienia papryk wykorzystywane jest mięso mielone z białym ryżem, a więc farsz znany wszystkim z tradycyjnych gołąbków. Proponujemy przełamać tę rutynę i zastąpić mielone mięso pokrojonym w kostkę kurczakiem. Zwykły biały ryż zastąpmy ryżem jaśminowym, który odróżnia się nie tylko smakiem, ale także ma nieco inny kształt i jest bardziej sypki. Podczas pieczenia wykorzystaj prosty trik – nafaszerowane papryczki ustaw w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie, a następnie podlej je bulionem. Dzięki temu papryczki będą miękkie i aromatyczne.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych. Dane osobowe będą kiedy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

6
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:
KnorrHellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowyRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny