Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z czosnkiem, dodaj drobno startą na tarce marchewkę i połącz z mielonym mięsem. |
Krok 2 |
Bułkę namocz w wodzie lub mleku, a następnie odciśnij. Dodaj do mięsa. Dołóż również ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku kminem, kolendrą i odrobiną soli oraz łyżką koncentratu pomidorowego. |
Krok 3 |
Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch i usuń pestki oraz białe włókna. |
Krok 4 |
Papryki napełnij masą mięsną i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Piecz przez 60 minut. |
Krok 5 |
Przygotuj zupę Knorr według przepisu podanego na opakowaniu i gotuj, aż powstanie gęsty sos. Podawaj go z upieczonymi paprykami. |