Faszerowane papryki

29


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowo-wołowe400 gramów
ryż100 gramów
Węgierska zupa gulaszowa Knorr1 opakowanie
czerwona papryka4 sztuki
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
marchew2 sztuki
kolendra1 szczypta
kmin rzymski1 szczypta
sól0.5 łyżeczek
koncentrat pomidorowy1 łyżka
kajzerka1 sztuka
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z czosnkiem, dodaj drobno startą na tarce marchewkę i połącz z mielonym mięsem.
Krok 2
Bułkę namocz w wodzie lub mleku, a następnie odciśnij. Dodaj do mięsa. Dołóż również ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku kminem, kolendrą i odrobiną soli oraz łyżką koncentratu pomidorowego.
Krok 3
Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch i usuń pestki oraz białe włókna.
Krok 4
Papryki napełnij masą mięsną i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Piecz przez 60 minut.
Krok 5
Przygotuj zupę Knorr według przepisu podanego na opakowaniu i gotuj, aż powstanie gęsty sos. Podawaj go z upieczonymi paprykami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl