Faszerowane pieczarki portobello
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • grzyby portobello - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 4 łyżki
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • cebula dymka - 1 sztuka
  • ser kozi - 4 plastry
  • bułka tarta typu panko - 30 gramów
  • skórka z cytryny - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • cukinia - 1 sztuka
  • ser pecorino - 40 gramów
  • orzechy pini - 30 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 180°C.W małej miseczce wymieszaj majonez, chilli, dymkę, Panko, skórkę oraz sok z cytryny, Pecorino, pokrojone nóżki grzybów oraz pieprz. Odstaw na bok.
  2. Kapelusze grzybów ułóż na blasze do pieczenia. Ułóż na każdym z nich plaster sera i zapiecz 5 minut w nagrzanym piekarniku.
  3. Grzyby wyjmij z piekarnika, ułóż na nich plastry cukinii i polej majonezem Hellmann's.
  4. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 25 minut, do momentu gdy wierzch się zarumieni. Przed podaniem grzyby posyp orzeszkami.