Faszerowane pieczarki portobello

26


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
grzyby portobello4 sztuki
Majonez Hellmann’s Original4 łyżki
papryczka chilli1 sztuka
cebula dymka1 sztuka
ser kozi4 plastry
bułka tarta typu panko 30 gramów
skórka z cytryny1 sztuka
pieprz czarny mielony1 szczypta
cukinia1 sztuka
ser pecorino40 gramów
orzechy piniowe30 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C.W małej miseczce wymieszaj majonez, chilli, dymkę, Panko, skórkę oraz sok z cytryny, Pecorino, pokrojone nóżki grzybów oraz pieprz i wymieszaj z majonezem. Odstaw na bok.
Krok 2
Kapelusze grzybów ułóż na blasze do pieczenia. Ułóż na każdym z nich plaster sera i zapiecz 5 minut w nagrzanym piekarniku.
Krok 3
Grzyby wyjmij z piekarnika, ułóż na nich plastry cukinii i dodaj farsz z panco i majonezu.
Krok 4
Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 25 minut, do momentu gdy wierzch się zarumieni. Przed podaniem grzyby posyp orzeszkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl