Faszerowane pieczarki
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • duże pieczarki - 15 sztuk
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo - 1 sztuka
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść pieczarki, zetnij ogonki i drobno je posiekaj.
  2. Posiekaj również cebulę i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekane ogonki pieczarek i duś około 3 minuty, następnie lekko przestudź.
  3. Ugotuj i posiekaj jajko, po czym dodaj je do farszu wraz z natką pietruszki. Dopraw farsz do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  4. Napełnij kapelusze pieczarek farszem i obsyp bułką tartą, lekko ją dociskając.
  5. Przygotuj Fix Schab á la Stroganoff Knorr zgodnie z podstawowym przepisem.
  6. Obsmaż gotowe pieczarki na tłuszczu, kapeluszem do dołu, po czym przełóż je do naczynia z przyprawą Fix Knorr. Duś razem około 3 minuty.