| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść pieczarki, zetnij ogonki i drobno je posiekaj. |
| Krok 2 |
| Posiekaj również cebulę i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekane ogonki pieczarek i duś około 3 minuty, następnie lekko przestudź. |
| Krok 3 |
| Ugotuj i posiekaj jajko, po czym dodaj je do farszu wraz z natką pietruszki. Dopraw farsz do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne. |
| Krok 4 |
| Napełnij kapelusze pieczarek farszem i obsyp bułką tartą, lekko ją dociskając. |
| Krok 5 |
| Przygotuj Fix Schab á la Stroganoff Knorr zgodnie z podstawowym przepisem. |
| Krok 6 |
| Obsmaż gotowe pieczarki na tłuszczu, kapeluszem do dołu, po czym przełóż je do naczynia z przyprawą Fix Knorr. Duś razem około 3 minuty. |