Faszerowane pieczarki

28


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
duże pieczarki15 sztuk
Fix Schab a'la stroganoff Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
jajko ugotowane na twardo1 sztuka
posiekana natka pietruszki2 łyżki
bułka tarta2 łyżki
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść pieczarki, zetnij ogonki i drobno je posiekaj.
Krok 2
Posiekaj również cebulę i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekane ogonki pieczarek i duś około 3 minuty, następnie lekko przestudź.
Krok 3
Ugotuj i posiekaj jajko, po czym dodaj je do farszu wraz z natką pietruszki. Dopraw farsz do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Krok 4
Napełnij kapelusze pieczarek farszem i obsyp bułką tartą, lekko ją dociskając.
Krok 5
Przygotuj Fix Schab á la Stroganoff Knorr zgodnie z podstawowym przepisem.
Krok 6
Obsmaż gotowe pieczarki na tłuszczu, kapeluszem do dołu, po czym przełóż je do naczynia z przyprawą Fix Knorr. Duś razem około 3 minuty.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl