Faszerowane piersi kurczaka
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 200 mililitrów
  • czerwone wino - 150 mililitrów
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 1 łyżeczka
  • cebula - 2 sztuki
  • grzyby mrożone - 100 gramów
  • boczek wędzony - 50 gramów
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
  3. Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
  5. Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.