Faszerowane piersi kurczaka

9


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka4 sztuki
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr1 opakowanie
woda200 mililitrów
czerwone wino150 mililitrów
suszony rozmaryn1 łyżeczka
cebula2 sztuki
grzyby mrożone100 gramów
boczek wędzony50 gramów
bułka tarta1 łyżka
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
Krok 3
Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
Krok 5
Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl