Faszerowane piersi kurczaka

5


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka4 sztuki
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr1 opakowanie
woda200 mililitrów
czerwone wino150 mililitrów
Rozmaryn z Maroko Knorr1 łyżeczka
cebula2 sztuki
grzyby mrożone100 gramów
boczek wędzony50 gramów
bułka tarta1 łyżka
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
Krok 3
Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
Krok 5
Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl