Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka4 sztuki
ananas świeży 0.5 sztuk
rodzynki1 łyżka
cebula1 sztuka
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr1 opakowanie
woda200 mililitrów
oscypek1 sztuka
mleko100 mililitrów
świeża kolendra1 pęczek
oliwa3 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Każdą z piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszonka. Kolendrę posiekaj.
Krok 2
Ser pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z połową kolendry. Następnie napełnij farszem kieszonki i zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Cebulę oraz ananasa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj rodzynki.
Krok 4
Fix rozmieszaj z 200 ml wody oraz mlekiem, a następnie wlej na patelnię i zagotuj.
Krok 5
Nafaszerowane piersi skrop oliwą i grilluj po 3 minuty z każdej strony. Następnie zanurz je w sosie i gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe podawaj z ryżem i żurawiną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl