Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • ananas świeży - 0.5 sztuk
  • rodzynki - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 200 mililitrów
  • oscypek - 1 sztuka
  • mleko - 100 mililitrów
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa - 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Każdą z piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszonka. Kolendrę posiekaj.
  2. Ser pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z połową kolendry. Następnie napełnij farszem kieszonki i zepnij wykałaczkami.
  3. Cebulę oraz ananasa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj rodzynki.
  4. Fix rozmieszaj z 200 ml wody oraz mlekiem, a następnie wlej na patelnię i zagotuj.
  5. Nafaszerowane piersi skrop oliwą i grilluj po 3 minuty z każdej strony. Następnie zanurz je w sosie i gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe podawaj z ryżem i żurawiną.