Przygotowanie |
Krok 1 |
Udka z kurczaka umyj i osusz. Za pomocą małego noża oddziel mięso od kości – lekko je nacinając, wyciągnij kość ze środka tak, aby mięso pozostało nienaruszone. Mięso dopraw do smaku. Dla lepszego efektu możesz zamarynować je w Przyprawie do złotego kurczaka Knorr i pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 minut. |
Krok 2 |
Pora, czosnek i czerwoną paprykę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na patelni, ostudź i wymieszaj z serem feta oraz oliwkami. Tak przygotowanym farszem nadziej udka. |
Krok 3 |
Mięso obsmaż równomiernie na patelni. Następnie Sos do pieczeni jasny Knorr połącz z 300 ml zimnej wody. |
Krok 4 |
Przygotowanym sosem zalej mięso. Całość duś pod przykryciem około 20 minut, co jakiś czas przekładając kurczaka na patelni. Udka podawaj z ryżem, ziemniakami lub kaszą. |
Krok 5 |
Przygotuj sałatkę: ogórka oraz rzodkiewkę umyj i pokrój w drobną kostkę. Orzechy pokrusz i dodaj do warzyw. Całość zalej sosem sałatkowym, po czym dokładnie wymieszaj. |