PRZEPISY.PL

Faszerowane ziemniaki

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • duże ziemniaki4 szt
  • pieczarki200 g
  • czerwona papryka1 szt
  • średnia cebula1 szt
  • kukurydza z puszki100 g
  • Przyprawa w mini kostkach Majeranek Knorr2 szt
  • starty żółty ser4 łyżki
  • pieprz mielony
  • olej słonecznikowy4 łyżki
    • Krok 1

      Umyj ziemniaki, natrzyj z wierzchu olejem słonecznikowym i upiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
    • Krok 2

      Przekrój upieczone kartofle na pół i pozostaw do ostygnięcia.
    • Krok 3

      Pokrój pieczarki w ćwiartki, paprykę i cebulę w grubą kostkę.
    • Krok 4

      Podsmaż pokrojone warzywa na oleju, pod koniec dodaj kukurydzę.
    • Krok 5

      Wydrąż miąższ z ziemniaków i połącz go z podsmażonymi warzywami, po czym całość dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem.
    • Krok 6

      Nałóż farsz do łupin ziemniaczanych i posyp z wierzchu startym serem. Następnie zapiecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - do momentu, gdy ser na powierzchni ziemniaków będzie lekko zrumieniony. Podawaj do dań z grilla.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    20
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    265
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    207
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    248
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe