Faszerowane ziemniaki
  • 30 minut
  • 5 osób
  • Średnie

Składniki:

  • duże ziemniaki (upieczone i wystudzone) - 5 sztuk
  • Przyprawa do ziemniaków Knorr - 0.5 opakowań
  • tuńczyk z puszki - 2 opakowania
  • duże pomidory - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory pokrój w kostkę, pozbywając się pestek.
  2. Ziemniaki przekrój wzdłuż na pół. Skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.
  3. Miąższ ziemniaczany pokrój drobno nożem i wymieszaj z odcedzonym tuńczykiem, pomidorami, serem feta i sosem czosnkowym z opakowania Knorr.
  4. Nałóż farsz do ziemniaczanych łódeczek wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piecz przez 15 minut. Na końcu posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.