| |||||||||
| Składniki | ||
| duże ziemniaki (upieczone i wystudzone) | 5 sztuk | |
| Przyprawa do ziemniaków Knorr | 0.5 opakowań | |
| tuńczyk z puszki | 2 opakowania | |
| duże pomidory | 2 sztuki | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| oliwa z oliwek | 5 łyżek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pomidory pokrój w kostkę, pozbywając się pestek. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki przekrój wzdłuż na pół. Skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. |
| Krok 3 |
| Miąższ ziemniaczany pokrój drobno nożem i wymieszaj z odcedzonym tuńczykiem, pomidorami, serem feta i sosem czosnkowym z opakowania Knorr. |
| Krok 4 |
| Nałóż farsz do ziemniaczanych łódeczek wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piecz przez 15 minut. Na końcu posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |