Faszerowane ziemniaki z łososiem

5


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
Ziemniaki duże3 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr4 sztuki
cebula duża1 sztuka
jajka2 sztuki
mąka45 gramów
wędzony łosoś5 plastrów
kwaśna śmietana50 mililitrów
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki obierz. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połóż na sicie. Odciśnij nadmiar wody. Następnie przełóż ziemniaki do miski.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do ziemniaków.
Krok 3
Dodaj również mąkę, jaja oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęste ciasto.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i smaż okrągłe i równe placuszki. Gotowe odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5
Na talerzu ułóż kilka placków jeden na drugim. Na wierzchu połóż łyżkę kwaśnej śmietany, plaster wędzonego łososia i całość udekoruj szczypiorkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl