Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym

45


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
upieczone i ostudzone ziemniaki8 sztuk
mięso mielone drobiowe200 gramów
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak50 mililitrów
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr1 opakowanie
pieczarki200 gramów
natka pietruszki1 pęczek
pomidory2 sztuki
ser żółty60 gramów
Majonez Hellmann's Babuni50 gramów
mały jogurt naturalny1 opakowanie
ząbek czosnku1 sztuka
papryka do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Mięso obsmaż na patelni używając tłuszczy Rama, razem z pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Dopraw do smaku zawartością opakowania Fix Knorr. Odstaw na bok aby przestygło.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę, posiekaj natkę, ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Ziemniaki przekrój na pół. Wydrąż miąższ do miski, uważając przy tym aby nie uszkodzić skórki.
Krok 4
Do mięsnego farszu dodaj posiekane ziemniaki, pomidory i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5
Tak przygotowany farsz umieść w łupinie ziemniaków. Ziemniaki po wierzchu posyp startym serem. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około 15 minut. Majonez Babuni wymieszaj z jogurtem i startym ząbkiem czosnku. Ziemniaki podawaj z dipem czosnkowym. Z połówek ziemniaków ułóż węża. Zęby i oczy przygotuj z kawałków papryki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl