Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso obsmaż na patelni używając tłuszczy Rama, razem z pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Dopraw do smaku zawartością opakowania Fix Knorr. Odstaw na bok aby przestygło.
|
Krok 2 |
Pomidory pokrój w kostkę, posiekaj natkę, ser zetrzyj na tarce.
|
Krok 3 |
Ziemniaki przekrój na pół. Wydrąż miąższ do miski, uważając przy tym aby nie uszkodzić skórki.
|
Krok 4 |
Do mięsnego farszu dodaj posiekane ziemniaki, pomidory i posiekaną natkę pietruszki.
|
Krok 5 |
Tak przygotowany farsz umieść w łupinie ziemniaków. Ziemniaki po wierzchu posyp startym serem. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około 15 minut. Majonez Babuni wymieszaj z jogurtem i startym ząbkiem czosnku. Ziemniaki podawaj z dipem czosnkowym. Z połówek ziemniaków ułóż węża. Zęby i oczy przygotuj z kawałków papryki.
|