Faworki

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
mąka tortowa50 dekagramów
cukier puder4 łyżki
kwaśna śmietana8 łyżek
spirytus 2 łyżki
żółtko5 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia2 łyżki
cukier puder do dekoracji 1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie składniki dokładnie łączymy, wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie miękkie i elastyczne (z pęcherzykami w środku).
Krok 2
Dzielimy ciasto na części i wałkujemy dość cieniutko.
Krok 3
Radełkiem kroimy paski i formujemy chruściki.
Krok 4
Smażymy na oleju na złoty kolor, odsączamy na bibułce.
Krok 5
Studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl