|
Składniki | ||
mąka tortowa | 50 dekagramów | |
cukier puder | 4 łyżki | |
kwaśna śmietana | 8 łyżek | |
spirytus | 2 łyżki | |
żółtko | 5 sztuk | |
Kostka do pieczenia Kasia | 2 łyżki | |
cukier puder do dekoracji | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki dokładnie łączymy, wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie miękkie i elastyczne (z pęcherzykami w środku). |
Krok 2 |
Dzielimy ciasto na części i wałkujemy dość cieniutko. |
Krok 3 |
Radełkiem kroimy paski i formujemy chruściki. |
Krok 4 |
Smażymy na oleju na złoty kolor, odsączamy na bibułce. |
Krok 5 |
Studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |