| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka tortowa | 50 dekagramów | |
| cukier puder | 4 łyżki | |
| kwaśna śmietana | 8 łyżek | |
| spirytus | 2 łyżki | |
| żółtko | 5 sztuk | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 2 łyżki | |
| cukier puder do dekoracji | 1 unit |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie składniki dokładnie łączymy, wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie miękkie i elastyczne (z pęcherzykami w środku). |
| Krok 2 |
| Dzielimy ciasto na części i wałkujemy dość cieniutko. |
| Krok 3 |
| Radełkiem kroimy paski i formujemy chruściki. |
| Krok 4 |
| Smażymy na oleju na złoty kolor, odsączamy na bibułce. |
| Krok 5 |
| Studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |