Fettuccine Alfredo

27


Łatwe


18 min.


4 os.

Składniki
starty parmezan150 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
cebula1 sztuka
makaron fettuccine 400 gramów
masło2 łyżki
mąka pszenna1 łyżka
śmietana kremówka200 mililitrów
mleko100 mililitrów
gałka muszkatołowa1 szczypta
biały pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
W międzyczasie rozpuść na patelni masło, podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i dodaj łyżkę mąki. Do powstałej zasmażki dodaj zimną śmietanę i mleko. Całość doprowadź do wrzenia i dopraw do smaku kostką Knorr oraz odrobiną startej gałki muszkatołowej i pieprzem. Sos do Fettuccine Alfredo gotuj przez minutę, aż zgęstnieje.
Krok 3
Ugotowany makaron połącz z sosem i ciesz się smakiem Fettuccine Alfredo. Danie podawaj posypane startym parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl