|
Składniki | ||
starty parmezan | 150 gramów | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
makaron fettuccine | 400 gramów | |
masło | 2 łyżki | |
mąka pszenna | 1 łyżka | |
śmietana kremówka | 200 mililitrów | |
mleko | 100 mililitrów | |
gałka muszkatołowa | 1 szczypta | |
biały pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj makaron al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. |
Krok 2 |
W międzyczasie rozpuść na patelni masło, podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i dodaj łyżkę mąki. Do powstałej zasmażki dodaj zimną śmietanę i mleko. Całość doprowadź do wrzenia i dopraw do smaku kostką Knorr oraz odrobiną startej gałki muszkatołowej i pieprzem. Sos do Fettuccine Alfredo gotuj przez minutę, aż zgęstnieje. |
Krok 3 |
Ugotowany makaron połącz z sosem i ciesz się smakiem Fettuccine Alfredo. Danie podawaj posypane startym parmezanem. |
Autor: przepisy.pl |