Fettuccine carbonara z tuńczykiem

13


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron fettuccine 300 gramów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr1 opakowanie
śmietana 36%100 mililitrów
woda150 mililitrów
tuńczyk w zalewie1 opakowanie
starty parmezan3 łyżki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
oliwa z oliwek1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj odsączonego tuńczyka.
Krok 4
Całość zalej Fixem Knorr, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 3 minuty.
Krok 5
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i nałóż na talerze. Posyp startym serem i udekoruj listkami ziół.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl