|
Składniki | ||
makaron fettuccine | 300 gramów | |
Fix Spaghetti Carbonara Knorr | 1 opakowanie | |
śmietana 36% | 100 mililitrów | |
woda | 150 mililitrów | |
tuńczyk w zalewie | 1 opakowanie | |
starty parmezan | 3 łyżki | |
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź. |
Krok 2 |
Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. |
Krok 3 |
Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj odsączonego tuńczyka. |
Krok 4 |
Całość zalej Fixem Knorr, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 3 minuty. |
Krok 5 |
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i nałóż na talerze. Posyp startym serem i udekoruj listkami ziół. |
Autor: przepisy.pl |