| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron fettuccine | 300 gramów | |
| Fix Spaghetti Carbonara Knorr | 1 opakowanie | |
| śmietana 36% | 100 mililitrów | |
| woda | 150 mililitrów | |
| tuńczyk w zalewie | 1 opakowanie | |
| starty parmezan | 3 łyżki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź. |
| Krok 2 |
| Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. |
| Krok 3 |
| Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj odsączonego tuńczyka. |
| Krok 4 |
| Całość zalej Fixem Knorr, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 3 minuty. |
| Krok 5 |
| Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i nałóż na talerze. Posyp startym serem i udekoruj listkami ziół. |
| Autor: przepisy.pl |