Fettuccine carbonara z tuńczykiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron fettuccine - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 36% - 100 mililitrów
  • woda - 150 mililitrów
  • tuńczyk w zalewie - 1 opakowanie
  • starty parmezan - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
  2. Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną.
  3. Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj odsączonego tuńczyka.
  4. Całość zalej Fixem Knorr, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 3 minuty.
  5. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i nałóż na talerze. Posyp startym serem i udekoruj listkami ziół.