Przygotowanie |
Krok 1 |
Posiekaj drobno grzyby i czosnek., w 3 kroku: Smaż czosnek i grzyby na 1 łyżce margaryny przez 5 minut. Dodaj wino i pozostaw do odparowania. Dodaj 2 łyżki mąki, gotuj razem przez 2 minuty. Dodaj 250 ml wrzącej wody, Sos do pieczeni jasny Knorr. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Dołóż steki i duś razem jeszcze przez 2 min. |
Krok 2 |
Smaż steki na 2 łyżkach margaryny po 5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni i przykryj folią aluminiową. |
Krok 3 |
Smaż czosnek i grzyby na 1 łyżce margaryny przez 5 minut. Dodaj wino i pozostaw do odparowania. Dodaj 2 łyżki mąki, gotuj razem przez 2 minuty. Dodaj bulion i musztardę. Zagotuj. Dołóż steki i gotuj razem jeszcze przez 2 min. |