|
Składniki | ||
cebula | 3 sztuki | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
pieprz | 1 szczypta | |
pieczarki | 0.5 kilogramów | |
sól | 1 szczypta | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 szczypta | |
majonez | 2 łyżki | |
pojedynczy filet z kurczaka | 8 sztuk | |
ser topiony gouda | 16 plastrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Posmaruj blachę z piekarnika oliwą z oliwek, przekrój filety na pół, lekko zbij je tłuczkiem, rozłóż na blasze, posyp solą i pieprzem. |
Krok 2 |
Pokrój w plasterki cebulę i pieczarki. |
Krok 3 |
Rozłóż na przygotowanych filetach warstwę cebuli, posyp vegetą, na to połóż warstwę pieczarek. |
Krok 4 |
Na koniec na każdy filet połóż plasterek sera, posmaruj go cienko majonezem. |
Krok 5 |
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 45 min. |
Autor: pasibrzuch |