| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 3 sztuki | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| pieczarki | 0.5 kilogramów | |
| sól | 1 szczypta | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 szczypta | |
| majonez | 2 łyżki | |
| pojedynczy filet z kurczaka | 8 sztuk | |
| ser topiony gouda | 16 plastrów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Posmaruj blachę z piekarnika oliwą z oliwek, przekrój filety na pół, lekko zbij je tłuczkiem, rozłóż na blasze, posyp solą i pieprzem. | 
| Krok 2 | 
| Pokrój w plasterki cebulę i pieczarki. | 
| Krok 3 | 
| Rozłóż na przygotowanych filetach warstwę cebuli, posyp vegetą, na to połóż warstwę pieczarek. | 
| Krok 4 | 
| Na koniec na każdy filet połóż plasterek sera, posmaruj go cienko majonezem. | 
| Krok 5 | 
| Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 45 min. | 
| Autor: pasibrzuch |