Filet w „płaszczyku”

0


Średnie


90 min.


8 os.

Składniki
cebula3 sztuki
oliwa z oliwek3 łyżki
pieprz1 szczypta
pieczarki0.5 kilogramów
sól1 szczypta
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 szczypta
majonez2 łyżki
pojedynczy filet z kurczaka 8 sztuk
ser topiony gouda 16 plastrów
Przygotowanie
Krok 1
Posmaruj blachę z piekarnika oliwą z oliwek, przekrój filety na pół, lekko zbij je tłuczkiem, rozłóż na blasze, posyp solą i pieprzem.
Krok 2
Pokrój w plasterki cebulę i pieczarki.
Krok 3
Rozłóż na przygotowanych filetach warstwę cebuli, posyp vegetą, na to połóż warstwę pieczarek.
Krok 4
Na koniec na każdy filet połóż plasterek sera, posmaruj go cienko majonezem.
Krok 5
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 45 min.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl