Filet w „płaszczyku”

Składniki:

  • pojedynczy filet z kurczaka - 8 sztuk
  • pieczarki - 0.5 kilogramów
  • ser topiony gouda - 16 plastrów
  • cebula - 3 sztuki
  • majonez - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Posmaruj blachę z piekarnika oliwą z oliwek, przekrój filety na pół, lekko zbij je tłuczkiem, rozłóż na blasze, posyp solą i pieprzem.
  2. Pokrój w plasterki cebulę i pieczarki.
  3. Rozłóż na przygotowanych filetach warstwę cebuli, posyp vegetą, na to połóż warstwę pieczarek.
  4. Na koniec na każdy filet połóż plasterek sera, posmaruj go cienko majonezem.
  5. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 45 min.