Filet z dorsza w ziołowej marynacie
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z dorsza - 2 sztuki
  • jogurt naturalny (mały) - 150 gramów
  • świeża bazylia - 1 szklanka
  • ząbek czosku - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 1 łyżka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 szczypty
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Rybę opłukać pod bieżącą wodą. Posypać z dwóch stron przyprawą Knorr oraz obłożyć posiekanym czosnkiem. Zawinąć w folię aluminiową i odstawic na 30 minut.
  2. W czasie marynowania ryby przygotować sos mieszając jogurt naturalny z posiekanymi listkami bazylii i szczyptą przyprawy w Mini Kostkach Czosnek Knorr.
  3. Rybę upieć w folii aluminiowej - 180 stopni Celcjusza, ok. 20 minut. Podawać z sosem jogurtowym i ryżem.