Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z dorsza bez skóry4 sztuki
oliwa z oliwek4 łyżeczki
pomidor12 plastrów
ser mozzarella light12 plastrów
Tymianek z Polski Knorr4 szczypty
szparagi zielone obrane20 sztuk
szynka prosciutto12 plastrów
młode ziemniaki 600 gramów
koperek2 szczypty
Przygotowanie
Krok 1
Filet z dorsza umyj i osusz. Posmaruj go oliwą z oliwek, oprósz świeżo mielonym pieprzem. Na rybę połóż 3 plastry pomidora obranego ze skórki, posyp tymiankiem, a następnie połóż plastry mozzarelli. Rybę zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 minut.
Krok 2
Oczyszczone szparagi ugotuj al dente na parze, następnie pozawijaj w szynkę prosciutto. Szparagi podpiecz w piekarniku razem z rybą. Filet z dorsza podawaj z ugotowanymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem oraz ze szparagami.
Autor: mgr inż. Małgorzata MękusPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl