Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym

0


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
majeranek2 szczypty
pieprz2 szczypty
oliwa3 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
filet z kurczaka 2 sztuki
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr1 sztuka
ocet winny1 łyżeczka
Przyprawa do karkówki Knorr1 łyżeczka
jogurt grecki1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowo ziołowym i octem. Sos łączymy z ogórkami i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut.
Krok 2
Filety z kurczaka rozklepujemy i nacieramy oliwą. Posypujemy przyprawą do karkówki, kosteczką czosnkową, pieprzem, chilli i majerankiem. Smazymy na grillu (lub patelni grillowej) do czasu az mięso się zarumieni.
Krok 3
Mięso serwujemy z ogórkami. Świetnie pasują do tego dania także frytki.
Autor: Kasia G.Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl