|
Składniki | ||
majeranek | 2 szczypty | |
pieprz | 2 szczypty | |
oliwa | 3 łyżki | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
filet z kurczaka | 2 sztuki | |
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 sztuka | |
ocet winny | 1 łyżeczka | |
Przyprawa do karkówki Knorr | 1 łyżeczka | |
jogurt grecki | 1 szklanka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowo ziołowym i octem. Sos łączymy z ogórkami i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut. |
Krok 2 |
Filety z kurczaka rozklepujemy i nacieramy oliwą. Posypujemy przyprawą do karkówki, kosteczką czosnkową, pieprzem, chilli i majerankiem. Smazymy na grillu (lub patelni grillowej) do czasu az mięso się zarumieni. |
Krok 3 |
Mięso serwujemy z ogórkami. Świetnie pasują do tego dania także frytki. |
Autor: Kasia G. |