| |||||||||
| Składniki | ||
| majeranek | 2 szczypty | |
| pieprz | 2 szczypty | |
| oliwa | 3 łyżki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| filet z kurczaka | 2 sztuki | |
| Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 sztuka | |
| ocet winny | 1 łyżeczka | |
| Przyprawa do karkówki Knorr | 1 łyżeczka | |
| jogurt grecki | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowo ziołowym i octem. Sos łączymy z ogórkami i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut. |
| Krok 2 |
| Filety z kurczaka rozklepujemy i nacieramy oliwą. Posypujemy przyprawą do karkówki, kosteczką czosnkową, pieprzem, chilli i majerankiem. Smazymy na grillu (lub patelni grillowej) do czasu az mięso się zarumieni. |
| Krok 3 |
| Mięso serwujemy z ogórkami. Świetnie pasują do tego dania także frytki. |
| Autor: Kasia G. |