Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z kurczaka - 2 sztuki
  • pieprz - 2 szczypty
  • oliwa - 3 łyżki
  • jogurt grecki - 1 szklanka
  • ocet winny - 1 łyżeczka
  • majeranek - 2 szczypty
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowo ziołowym i octem. Sos łączymy z ogórkami i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut.
  2. Filety z kurczaka rozklepujemy i nacieramy oliwą. Posypujemy przyprawą do karkówki, kosteczką czosnkową, pieprzem, chilli i majerankiem. Smazymy na grillu (lub patelni grillowej) do czasu az mięso się zarumieni.
  3. Mięso serwujemy z ogórkami. Świetnie pasują do tego dania także frytki.