Filet z indyka duszony z warzywami

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś indyka 500 gramów
marchewka1 sztuka
pietruszka1 sztuka
papryka0.25 sztuk
kapusta150 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso indyka pokrój na plastry grubości około 8 mm. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w kostkę, a kapustę w paski.
Krok 2
Na patelnie parową wlej pół szklanki wody. Dodaj pół rozdrobnionego Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Na tym ułóż mięso i warzywa. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 25 minut.
Autor: Aleksandra KrzyżanowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl