Filet z indyka z groszkiem

Składniki:

  • filet z indyka - 300 gramów
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • groszek młody - 200 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Tymianek z Polski Knorr - 0.5 łyżeczek
  • sól i pieprz - 1 łyżeczka
  • masło - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek pokrój na cienkie plasterki i przełóż z mięsem również pokrojonym na plastry.
  2. Wyciśnij sok z cytryny i mieszaj go z tymiankiem, solą i pieprzem oraz olejem. Tak sporządzoną marynatą zalej mięso z czosnkiem i odstaw na kwadrans.
  3. W międzyczasie ugotuj groszek na parze. Mięso wyjmij z marynaty, wyciągnij czosnek i grilluj na grillu elektrycznym lub na specjalnej patelni.
  4. Groszek lekko podsmaż na masełku i wyłóż z upieczonym mięskiem na talerz.