Filet z łososia pieczony w rękawie
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z łososia - 1 kilogram
  • marynowany imbir - 1 łyżka
  • sok z 1 cytryny
  • miód - 1 łyżka
  • pieprz młotkowany - 1 łyżeczka
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Łososia podziel na 4 filety, przypraw Przyprawą do karkówki Knorr oraz pieprzem.
  2. Filety ułóż w woreczku do pieczenia, następnie dodaj do niego również marynowany imbir, sok z cytryny i miód.
  3. Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz ok. 25 minut. Gotowego łososia podawaj z warzywami sezonowymi oraz pieczonymi ziemniakami lub ryżem.