Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa, oprócz pora, obierz i umyj. Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj do czasu gdy warzywa będą miękkie przez 30 minut. |
Krok 2 |
Przecedź przez sitko, bulion pozostaw do wystygnięcia. Gdy już przestygnie włóż do niego umyte i pokrojone w mniejsze kawałki filety. |
Krok 3 |
Zagotuj, zestaw z ognia i odstaw na 10 minut. |
Krok 4 |
Dwie pomarańcze obierz ze skórek i podziel na cząstki, z pozostałej wyciśnij sok, wymieszaj ze szklanką wywaru warzywnego zagotuj. |
Krok 5 |
Ubijają dodaj śmietanę, dopraw do smaku. |
Krok 6 |
Zieloną część pora odetnij i potnij w cieniutkie paseczki, obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku. |
Krok 7 |
Filety rybne przełóż na talerz, zalej owocowym sosem |