Filety w sosie pomarańczowym

0


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
por1 sztuka
pieprz
śmietana3 łyżki
sól
goździki
włoszczyzna1 pęczek
pomarańcza3 sztuki
ocet winny0.5 szklanek
filety rybne4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa, oprócz pora, obierz i umyj. Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj do czasu gdy warzywa będą miękkie przez 30 minut.
Krok 2
Przecedź przez sitko, bulion pozostaw do wystygnięcia. Gdy już przestygnie włóż do niego umyte i pokrojone w mniejsze kawałki filety.
Krok 3
Zagotuj, zestaw z ognia i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Dwie pomarańcze obierz ze skórek i podziel na cząstki, z pozostałej wyciśnij sok, wymieszaj ze szklanką wywaru warzywnego zagotuj.
Krok 5
Ubijają dodaj śmietanę, dopraw do smaku.
Krok 6
Zieloną część pora odetnij i potnij w cieniutkie paseczki, obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku.
Krok 7
Filety rybne przełóż na talerz, zalej owocowym sosem
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl