Flaczki z boczniaków

3


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
marchewka2 sztuki
pietruszka1 sztuka
majeranek1 łyżka
pieprz do smaku1 szczypta
gałka muszkatołowa1 szczypta
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Włoszczyznę kroimy w słupki.
Krok 2
Gotujemy 1,5 l wody z dodatkiem bulionetki Knorr.
Krok 3
Boczniaki kroimy w paseczki. Razem z włoszczyzną dodajemy do bulionu. Gotujemy ok. 20 minut.
Krok 4
Doprawiamy do smaku.
Krok 5
Możemy również zrobić zasmażkę z łyżki masła i łyżki mąki i dodać ją do zupy.
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl