Flaki z Erba

0


Średnie


90 min.


6 os.

Składniki
pomidor1 sztuka
marchew2 sztuki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
słonina20 gramów
flaki wołowe800 gramów
flaki cielęce 800 gramów
seler zielony 1 sztuka
ogon wołowy0.5 sztuk
małe cebule8 sztuk
fasola kolorowa sucha 200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.
Krok 2
Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.
Krok 3
Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli i pieprzu.
Krok 4
Marchew, selera, pomidora i ogon wołowy pokrój na mniejsze części i dodaj do flaków. Dorzuć fasolkę.
Krok 5
Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl