|
Składniki | ||
pomidor | 1 sztuka | |
marchew | 2 sztuki | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
słonina | 20 gramów | |
flaki wołowe | 800 gramów | |
flaki cielęce | 800 gramów | |
seler zielony | 1 sztuka | |
ogon wołowy | 0.5 sztuk | |
małe cebule | 8 sztuk | |
fasola kolorowa sucha | 200 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty. |
Krok 2 |
Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*. |
Krok 3 |
Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli i pieprzu. |
Krok 4 |
Marchew, selera, pomidora i ogon wołowy pokrój na mniejsze części i dodaj do flaków. Dorzuć fasolkę. |
Krok 5 |
Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*. |
Autor: pasibrzuch |