Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj, osusz i oczyść z błon. Zmiel przez maszynkę i zmieszaj z 0,4 mleka. |
Krok 2 |
Mleko powinno być bardzo zimne, najlepiej tyle co wyciągnięte z lodówki. |
Krok 3 |
Słoninę pokrój w bardzo drobną kosteczkę i dodaj do mięsa, razem z pozostałymi składnikami, oprócz mleka. Wymieszaj dokładnie i wyrób. Powstałą masę podziel na dwie równe części – jedną zmiksuj z pozostałym mlekiem, po czym znów połącz mięso i wymieszaj. |
Krok 4 |
Przygotuj prostokątne wysmarowane tłuszczem blaszki, takie jak na pasztet i przełóż mięso do środka. Nagrzej piekarnik do 180-200 stopni i piecz prze 45-50 minut. Fleischkase najlepiej smakuje z wiejskim chlebem i masłem. |