PRZEPISY.PL

Forszmak

  • 90
  • 4
  • Trudne
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • sucha bułka z bagietki1 szt
  • mąka2 łyżki
  • jajka3 szt
  • tarty żółty ser150 gr
  • sól i pieprz
  • margaryna1 łyżka
  • Krok 1

    Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę posiekaj.
  • Krok 2

    Umyj i osusz mięso, pokrój w kostkę jak na gulasz i duś na margarynie, dodaj posiekaną w kostkę cebulę. Podczas duszenia podlewaj w razie potrzeby ciepłą wodą.
  • Krok 3

    Obierz ziemniaki i jabłka, z jabłek usuń gniazda nasienne. W maszynce (lub malakserze) zmiel mięso, cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, filety śledziowe, ziemniaki i jabłka.
  • Krok 4

    Przygotuj sos - W rondelku stop łyżkę margaryny, dodaj łyżkę przesianej mąki i dokładnie wymieszaj podgrzewając na niewielkim ogniu, następnie, stale mieszając, wlewaj powoli śmietankę.
  • Krok 5

    Do sosu dodaj rozkruszone kostki rosołowe Knorr i mięsną masę, do tego tarty ser i jajka. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszaj.
  • Krok 6

    Natłuszczoną formę do zapiekania wysyp tartą bułką. Przełóż do niej gotową masę pasztetową i piecz około 45 minut (do suchego patyczka).

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

167
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
499
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
2589
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
594
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe