Francuska tarta z jabłkami

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
mąka1.5 szklanek
cukier3 łyżki
żółtko1 sztuka
woda2 łyżki
Masa:
jajko2 sztuki
cukier puder3 łyżki
śmietanka 30%200 gramów
jabłko4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Z mąki, cukru, Kasi, żółtka i wody zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 2
Rozwałkowujemy i wykładamy na posmarowaną masłem formę do tarty.
Krok 3
Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Wykładamy na ciasto.
Krok 4
Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy śmietankę. Wylewamy na jabłka.
Krok 5
Pieczemy 45 minut. Podajemy z bitą śmietaną. Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl