|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 125 gramów | |
mąka | 1.5 szklanek | |
cukier | 3 łyżki | |
żółtko | 1 sztuka | |
woda | 2 łyżki | |
Masa: | ||
jajko | 2 sztuki | |
cukier puder | 3 łyżki | |
śmietanka 30% | 200 gramów | |
jabłko | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z mąki, cukru, Kasi, żółtka i wody zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na godzinę. |
Krok 2 |
Rozwałkowujemy i wykładamy na posmarowaną masłem formę do tarty. |
Krok 3 |
Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Wykładamy na ciasto. |
Krok 4 |
Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy śmietankę. Wylewamy na jabłka. |
Krok 5 |
Pieczemy 45 minut. Podajemy z bitą śmietaną. Smacznego! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |