| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 125 gramów | |
| mąka | 1.5 szklanek | |
| cukier | 3 łyżki | |
| żółtko | 1 sztuka | |
| woda | 2 łyżki | |
| Masa: | ||
| jajko | 2 sztuki | |
| cukier puder | 3 łyżki | |
| śmietanka 30% | 200 gramów | |
| jabłko | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z mąki, cukru, Kasi, żółtka i wody zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na godzinę. |
| Krok 2 |
| Rozwałkowujemy i wykładamy na posmarowaną masłem formę do tarty. |
| Krok 3 |
| Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Wykładamy na ciasto. |
| Krok 4 |
| Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy śmietankę. Wylewamy na jabłka. |
| Krok 5 |
| Pieczemy 45 minut. Podajemy z bitą śmietaną. Smacznego! |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |