Francuska Tarta z Porem
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie - 2 opakowania
  • duże, młode pory - 3 sztuki
  • cebule - 2 sztuki
  • śmietana 18 % - 120 mililitrów
  • jajka - 2 sztuki
  • olej z pestek winogron - 3 łyżki
  • Francuska zupa cebulowa Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron.
  2. Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem.
  3. Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam.
  4. Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach.