| |||||||||
| Składniki | ||
| jajka | 2 sztuki | |
| śmietana 18 % | 120 mililitrów | |
| Francuska zupa cebulowa Knorr | 1 opakowanie | |
| mrożone ciasto francuskie | 2 opakowania | |
| olej z pestek winogron | 3 łyżki | |
| duże, młode pory | 3 sztuki | |
| cebule | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron. |
| Krok 2 |
| Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem. |
| Krok 3 |
| Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam. |
| Krok 4 |
| Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach. |
| Autor: Wiedźma Wisienka |