|
Składniki | ||
jajka | 2 sztuki | |
śmietana 18 % | 120 mililitrów | |
Francuska zupa cebulowa Knorr | 1 opakowanie | |
mrożone ciasto francuskie | 2 opakowania | |
olej z pestek winogron | 3 łyżki | |
duże, młode pory | 3 sztuki | |
cebule | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron. |
Krok 2 |
Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem. |
Krok 3 |
Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam. |
Krok 4 |
Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach. |
Autor: Wiedźma Wisienka |