Francuska Tarta z Porem

1


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
mrożone ciasto francuskie2 opakowania
duże, młode pory3 sztuki
cebule2 sztuki
śmietana 18 %120 mililitrów
jajka2 sztuki
olej z pestek winogron3 łyżki
Francuska zupa cebulowa Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron.
Krok 2
Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem.
Krok 3
Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam.
Krok 4
Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach.
Autor: Wiedźma WisienkaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl