Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
opakowanie ciasta francuskiego1 opakowanie
szpinak mrożony 1 opakowanie
śmietana2 łyżki
ser pleśniowy Lazur100 gramów
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto rozłożyć w blasze na blasze do tart.
Krok 2
Szpinak rozmrozić, odparować namiar wody. Wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem, dodać przyprawę w kostce.
Krok 3
Na cieście rozłożyć szpinak. Posypać rozdrobnionym serem pleśniowym.
Krok 4
Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Autor: Grace w kuchniPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl