| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| opakowanie ciasta francuskiego | 1 opakowanie | |
| szpinak mrożony | 1 opakowanie | |
| śmietana | 2 łyżki | |
| ser pleśniowy Lazur | 100 gramów | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Ciasto rozłożyć w blasze na blasze do tart. | 
| Krok 2 | 
| Szpinak rozmrozić, odparować namiar wody. Wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem, dodać przyprawę w kostce. | 
| Krok 3 | 
| Na cieście rozłożyć szpinak. Posypać rozdrobnionym serem pleśniowym. | 
| Krok 4 | 
| Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. | 
| Autor: Grace w kuchni |