Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego - 1 opakowanie
  • szpinak mrożony - 1 opakowanie
  • śmietana - 2 łyżki
  • ser pleśniowy Lazur - 100 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto rozłożyć w blasze na blasze do tart.
  2. Szpinak rozmrozić, odparować namiar wody. Wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem, dodać przyprawę w kostce.
  3. Na cieście rozłożyć szpinak. Posypać rozdrobnionym serem pleśniowym.
  4. Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.